Free Download – Contoh Soalan Peperiksaan Online PTD Mengikut Seksyen A, B, C

Calon-calon peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik (PTD) Gred M41 yang sedang mencari nota rujukan serta contoh soalan peperiksaan online PTD yang terkini boleh mendapatkannya di bawah:

Contoh Soalan Peperiksaan Online PTD – Seksyen A, B, C

Peperiksaan Online PTD - Seksyen A
Peperiksaan Online PTD - Seksyen B
Peperiksaan Online PTD - Seksyen C

Setiap calon yang akan menduduki Exam Online PTD M41 pada 8 JULAI nanti dinasihatkan agar membuat persiapan rapi agar tidak mempunyai masalah semasa menduduki peperiksaan dan membuang masa untuk mencari jawapan yang betul di Google.

Walaupun Google mempunyai banyak info dan maklumat, tetapi format peperiksaan mempunyai had masa yang akan membuatkan para calon tidak sempat untuk mencari kesemua jawapan bagi soalan yang ditanya di Google.

Nota Rujukan Terkini Peperiksaan Pegawai Tadbir & Diplomatik M41

Kami di sini amat menggalakkan calon untuk mendapatkan sebuah Nota Rujukan yang lengkap seperti yang telah diterbitkan oleh Tim Infokerjaya hasil usaha mereka mengumpulkan soalan-soalan Peperiksaan PTD sejak tahun 2009 sehingga 2020.

Malah, telah ramai calon terdahulu yang berjaya lulus cemerlang selepas mengulangkaji berpandukan nota rujukan keluaran Tim Infokerjaya ini. Jika anda berminat untuk mendapatkannya, sila KLIK SINI.

Salah satu cara lain yang boleh diusahakan oleh calon adalah dengan menyertai Channel Telegram Rasmi yang mengumpulkan calon-calon Exam PTD lain di serata Malaysia untuk sesi perbincangan dan bertukar-tukar idea dalam persediaan menghadapi peperiksaan online PTD M41.

Leave a Comment